
Pracownie rękodzielnicze i kulinarne dla dzieci w Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej
Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej zaprasza dzieci w wieku szkolnym (6-14 lat) w maju na warsztaty w ramach:
- pracowni młodego kucharza,
- pracowni plastyki obrzędowej.
Pracownia młodego kucharza to warsztaty kulinarne, które pozwalają dzieciom zapoznać się z podstawami gotowania, a także tradycyjną kuchnią regionalną. Każde zajęcia kończą się degustacją przygotowywanych potraw. W maju uczestnicy poznają 3 rodzaje ciast, tj. ciasto pierogowe, kluskowe oraz ciasto półkruche. Pod okiem instruktora, dzieci wykonają pyszne potrawy, które potem mogą odtworzyć w domu z niewielką pomocą rodziców.
Warsztaty odbywają się w piątki, początek zajęć o godz. 16:00.
Podczas zajęć w ramach pracowni plastyki obrzędowej dzieci będą miały okazję zainspirować się do przygotowania prezentów na dzień mamy. Poznają też techniki dawnego wykonywania prostych, a efektownych dekoracji i zabawek.
Warsztaty odbywają się w piątki, początek zajęć o godz. 17:30.
W ramach cyklu każdej pracowni odbędą się 4 spotkania wg. ustalonego harmonogramu. Szczegóły znajdują się na stronie internetowej Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej.
Bilety można kupić w kasie Etnocentrum (ul. Kolejowa 29a) lub online.