Pracownie rękodzielnicze i kulinarne dla dzieci w Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej
Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej zaprasza dzieci w wieku szkolnym (6-14 lat) w kwietniowe piątki na warsztaty w ramach:
- pracowni młodego kucharza
- pracowni plastyki obrzędowej
Pracownia młodego kucharza to warsztaty kulinarne, które pozwalają dzieciom zapoznać się z podstawami gotowania, a także tradycyjną kuchnią regionalną. Każde zajęcia kończą się degustacją przygotowywanych potraw. W kwietniu uczestnicy spróbują swoich sił w tworzeniu naleśników na słodko i słono (krokiecików) oraz ciasta drożdżowego na słodko i słono.
Warsztaty odbywają się w piątki, początek zajęć o godz. 16:00.
Na pracowni plastyki obrzędowej dzieci mają okazję poznać elementy sztuki ludowej i plastyki obrzędowej. Zajęcia mają na celu rozwinąć kreatywność, zdolności manualne oraz rozbudzić zainteresowanie kulturą regionu. W kwietniu dzieci spróbują np. malowania na sztalugach lub tworzenia linorytu.
Warsztaty odbywają się w piątki, początek zajęć o godz. 17:30.
W ramach cyklu każdej pracowni odbędą się 4 spotkania wg. ustalonego harmonogramu. Szczegóły znajdują się na stronie internetowej Etnocentrum Ziemi Krośnieńskiej.
Bilety można kupić w kasie Etnocentrum (ul. Kolejowa 29a) lub online.
Zapraszamy!